Aquesta és la primera entrada del blog i he pensat que calia fer-ho amb tota la solemnitat.
Aquí teniu una creació de la qual n’estic molt i molt orgullós…..i val a dir que els comentaris de qui els han provat m’han fet pujar l’autoestima culinària pels núvols.
Aquí els teniu:
o Brou:
Ens caldrà: espinada vedella, carcassa pollastre, botifarra, cansalada, botifarra negra, os
blanc de pernil, mig peu de porc, pastanaga, ceba, patata, col i sal. Arrencar el bull i deixar coure a foc lent aproximadament 1 hora.
Abocar-ho tot junt amb l’aigua en fred. Un cop arrencat el bull, deixar-ho a foc lent durant 90 minuts. Apagar i deixar refredar-ho tot a l’olla i colar-ho. Reservar les verdures i el tall per a un altre àpat.
o Picada:
Ens caldrà: tres grans d’all, romaní, farigola, ametlles torrades, oli, sal, pebre, pa sec/torrat, una làmina de tòfona  (per a que es trituri bé, afegir una mica de brou, cal assegurar-se que el romaní i la farigola ha quedat prou esmicolada)
Triturar-ho tot junt fins a que no ens quedin grumolls ni trossets de romaní.
o Estofar els peus:
Ens caldrà: 8 mitjos peus de porc (jo els vaig comprar cuits i envasats al buit), 2 botifarres negres, dues cebes grans, dos grans d’all, conyac de tòfona, brou, bitxo, sal i pebre.
o Gratinar: Beixamel, formatge ratllat i en pols
Sofregir Un parell de cebes i dos alls sencers esclafats a a foc lent. Afegir les dues botifarres negres tallades a trossets. Salpebrar i afegir tres o quatre cullerades soperes de conyac de tòfona. Deixar reduïr a foc lent. Afegir els 8 mitjos peus de porc i quatre o cinc cullerots del brou. Quan ja estiguin tous (aproximadament 20′) afegir la picada i els dos “bitxos” petits (cayena). Deixar coure a foc molt lent durant 90’ aprox.
Sacsejar contínuament, tancar el foc i deixar-ho reposar un dia sense treure-ho de la cassola.
o Coure la pasta dels canelons
Seguir les instruccions de la capsa. Jo vaig fer servir els tradicionals que s’han de bullir. 
Deixar-los refredar estesos a sobre un drap sec de cuina on posteriorment els embolicarem.
o Desossar els peus de porc
L’endemà d’haver cuit els peus, desossar-los amb les mans i barrejar-ho tot de nou. Tallar-ho amb tisora a la mida que ens permeti embolicar-ho al caneló. Cal anar en compte que no quedi ossets petits.
o Safetar
Posar-los a la safata, fer la beixamel i cobrir-los. Afegir una capa de formatge en pols i una de formatge filatejat. Si els voleu coservar, podeu congelar-los sense posar-hi la beixamel.
o Gratinar i servir
PRESTO CUCINA !!!